Vzponi in padci samozaposlitve

Vodenje majhnega podjetja je lahko zelo težko. Ne samo, da se morate osredotočiti na ustvarjanje najboljšega izdelka ali storitve, ki bo uspešno prevladal nad uveljavljeno konkurenco, temveč morate ostati na vrhu vseh ostalih elementov poslovanja in administracije, da bo vaše poslovanje potekalo brezhibno. Čeprav mnogi lastniki malih podjetij dobijo veliko zadovoljstva pri vodenju svojih podvigov, pogosto delajo izjemno dolge ure, da bi izboljšati svoje poslovanje.

V tuji raziskavi, v kateri je sodelovalo okrog 700 majhnih podjetij, so vprašali podjetnike, kaj mislijo o svojem vsakdanjem življenju in nekatere ugotovitve prikazujejo dokaj žalostno sliko o resničnosti samozaposlitve. Več kot tretjina (36%) ljudi, ki so bili anketirali, je dejala, da običajno delajo več kot 48 ur na teden, skoraj vsak deseti (8%) pa je priznal, da dela tudi več kot 64 ur tedensko. Poleg tega je le 13% anketirancev reklo, da redko ali nikoli ne delajo zvečer ali ponoči.

Zaskrbljujoča je tudi ugotovitev, da je 81% lastnikov malih podjetij v preteklosti delalo bolnih, ker niso menili, da si lahko privoščijo bolniško. Več kot polovica (53%) jih je povedala, da so se počutili pregorele, če so delali preveč in 86% jih je reklo, da so v določenem trenutku žrtvovali svoje osebno življenje za svoje poslovanja.

Kljub mračni sliki dolgih delovnih dni, nesocialnih ur in nevarnosti izgorelosti, pa je dobra novica, da je večina ljudi, ki so bili anketirali, rekla, da uživajo delati zase. Več kot tri četrtine (76%) anketirancev je izjavilo, da priporočajo samozaposlitev, le 9% pa jih meni, da ne. Večina lastnikov malih podjetij še vedno meni, da je vodenje podjetja izboljšalo njihovo duševno zdravje in da imajo dobro ravnotežje med delom in zasebnim življenjem.

Jasno je, da je treba še veliko narediti za pomoč samozaposlenim osebam pri obvladovanju pritiskov vodenja podjetja. Tega se zavedamo tudi pri Uniji XS, kjer s svojimi računovodskimi storitvami ciljamo tudi k temu, da našim strankam odvzamemo del stresa in napetost iz vsakodnevnega poslovanjaizvedite več o naših storitvah.

2019-07-16T10:45:26+00:00 julij 16th, 2019|Blog|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.