V ponedeljek, 2. julija se izteče rok za ugovor zoper informativni izračun dohodnine

Davčni zavezanci, ki ste prejeli informativni izračun dohodnine konec meseca maja oz. v začetku meseca junija, lahko do vključno ponedeljka, 2. 7. 2018, vložite ugovor zoper informativni izračun dohodnine.

Ugovor lahko vložite, če ugotovite:

  • nepravilnosti oz. pomanjkljivosti podatkov,
  • previsoko ugotovljeno davčno obveznost,
  • prenizko ugotovljeno davčno obveznost.

Ugovor se vloži na obrazcu, ki je dostopen na spletni strani FURS, na naslov, naveden v pravnem pouku izdanega informativnega izračuna.

Na podlagi vloženega ugovora, bo davčni organ zavezancu izdal dohodninsko odločbo.

Če pa je dejansko stanje na informativnem izračunu pravilno, bo informativni izračun s torkom, 3. 7. 2018 samodejno postal dohodninska odločba. Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine se izteče 1. avgust 2018, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na transakcijski račun do 30. julija 2018.

Za več informacij smo vam na voljo na info@unija.com.

2018-06-27T13:09:07+00:00 junij 27th, 2018|Davki, Zakonodaja|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.