Sprememba obračunskega obdobja DDV-O

FURS obvešča, da bo od 7. 2. 2019 (od 13.00 ure dalje) do predvidoma 9. 2. 2019 potekala sprememba davčnega obdobja za vse davčne zavezance, ki se jim spremeni davčno obdobje na podlagi obdavčljivega prometa v letu 2018. V tem času bo oddaja obrazcev DDV-O, VIES-KP in PD-O  zaprta za vsa obdobja.

Koledarsko trimesečje je lahko davčno obdobje za davčnega zavezanca, ki je v preteklem koledarskem letu dosegel obdavčljiv promet blaga oziroma storitev v vrednosti do vključno 210.000 eurov, razen če opravlja transakcije znotraj Unije in je dolžan predložiti rekapitulacijsko poročilo. Promet blaga oziroma storitev je promet, ki je izkazan v obračunih DDV za preteklo koledarsko leto.

Koledarski mesec pa je obvezno davčno obdobje prvih 12 mesecev za davčnega zavezanca, ki pridobi identifikacijsko številko za DDV, ne glede na vrednost pričakovanega prometa, prav tako pa tudi za davčnega zavezanca, ki nima sedeža v Sloveniji.

2019-02-04T10:24:40+00:00 februar 4th, 2019|Davki, Zakonodaja|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.