Spletni seminar o možnostih za delodajalce v Sloveniji v času koronavirusa SARS-CoV-2

V naši hiši se je doslej ta čas v letu vrtel predvsem okoli oddaje letnih poročil. Letos pa smo del pozornosti primorani nameniti pandemiji koronavirusa. Situacija je nevsakdanja in take so tudi dileme povezane z njo.

V zadnjem tednu je bilo ogromno vprašanj predvsem okoli možnosti, ki so na voljo delodajalcem, ko je potrebno obvarovati zdravje zaposlenih oziroma se soočiti s pomanjkanjem dela. Delodajalci lahko odredite odsotnost delavcev od dela, in sicer na naslednje načine:

  • odreditev dela od doma zaradi izjemnih okoliščin,
  • izraba letnega dopusta s strani delavca in kolektivnega dopusta,
  • čakanje na delo doma – v primerih zmanjšanega obsega dela,
  • odsotnost z dela zaradi varstva otroka zaradi zaprtja vrtcev in šol,
  • začasna odreditev izvajanja drugih del zaradi izjemnih okoliščin.

Glede na vrsto dela od doma so delavci upravičeni do različnih višin nadomestil plače.

 

Naši svetovalci so zbrali rešitve na enem mestu in jih predstavili v kratkem spletnem seminarju, ki ga delimo z vami.

Za ogled kliknite na povezavo TUKAJ

 

Nam narava dela in sodobne tehnologije omogočajo, da smo lahko izbrali 1. možnost – delo od doma. Upamo, da boste v spletnem seminarju našli primerno rešitev tudi za vaše podjetje.

 

V kolikor pa imate v zvezi s tem kakršnokoli dodatno vprašanje, vam bomo z veseljem pomagali.

 

2020-03-18T10:15:42+00:00 marec 18th, 2020|Podjetniki|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.