Posebno obvestilo Ministrstva za finance: »Podaljšali se bodo roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES)«

V Sloveniji je zaradi izredne situacije razglasitve epidemije in močno poslabšanih gospodarskih kazalnikov vlada v soboto začasno zadržala sredstva in jih preusmerja v proračunsko rezervo. Ta sredstva so namenjena zdravljenju ljudi in za aktivnosti, ki bodo omejile širjenje koronavirusa, kasneje pa pomagala pri odpravi posledic le-tega.

Z rešitvami za podjetja in podjetnike se podaljšujejo tudi roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES). Omogoči se tudi odlok plačila določenih finančnih obveznosti. Ukrepi se bodo nanašali tako na finančni, kot na administrativni vidik poslovanja podjetij in podjetnikov.

 

Vsi ukrepi za preprečevanje in lajšanje posledic epidemije bodo v veljavo stopili pravočasno in vas bomo o njih tudi obvestili na naši spletni strani.

 

Vir: MF

2020-03-16T18:28:04+00:00 marec 16th, 2020|Podjetniki|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.