Osebni prevzem dokumentacije na FURS do preklica ne bo mogoč

Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljevanju FURS) zaradi omejitve širjenja korona virusa do preklica uvaja določene ukrepe, ki zadevajo način samega poslovanja. FURS bo tako do nadaljnjega papirno dokumentacijo odpošiljal samo po pošti – osebni prevzem na finančnih uradih ne bo mogoč.

FURS davčne zavezance poziva na naslednje:

  • Vloge, ugovore, pritožbe in druge obrazce v čim večji možni meri oddajte po elektronski poti – preko eDavkov ali mobilne aplikacije, kjer je to mogoče. Posamezna vprašanja lahko posredujete tudi preko elektronske pošte na elektronske naslove pristojnih uradov, ki so objavljeni na spletni strani FURS.
  • Posamezne vloge in obrazce je mogoče odložiti tudi v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov ali poslati po pošti.
  • Le v kolikor morate nujno oddati kakšno dokumentacijo osebno (originali pogodb, notarskih zapisov…), jo lahko vložite v vložišču na sedežu finančnega urada, ob tem da v stavbo vstopate posamezno in uslužbencu na vhodu obrazložite nujnost osebne predložitve.
  • Če je za vodenje posameznega davčnega ali carinskega postopka nujen kontakt z uslužbencem Finančne uprave pokličite na telefonsko številko centrale finančnega urada. Objavljene so na spletni strani FURS.
2020-03-13T14:31:11+00:00 marec 16th, 2020|Drugo|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.