Osebne finance: N26, Revolut ali drugi račun pri tuji spletni banki

Opažamo, da se vse pogosteje tudi Slovenci odločajo za odprtje računa pri spletni banki iz najrazličnejših razlogov, od tega, da pri slovenski banki niso mogli odpreti računa do tega, da želijo znižati svoje bančne stroške ali plačevanje nakupov v tujini.

Računi pri tujih spletnih bankah omogočajo prejem debetne kartice, prejemanje nakazil (npr. plače, honorarjev), neposredne bremenitve računa, dvigovanje na bankomatih ali plačevanje na račune drugih doma in v tujini…

Če odpiramo račun pri taki tuji spletni banki, je dobro poznati tudi slovenske davčne predpise.  Tako fizične kot pravne osebe imajo lahko odprt plačilni račun v tujini in lahko nanj prejemajo dohodke, morajo pa ga prijaviti finančni upravi v 8 dneh od odprtja (ali zaprtja). Prijava je obvezna, kadar gre za tako spletno storitev, kjer račun prevzame funkcijo plačilnega računa s personalizirano številko (npr. IBAN), na katerega se imetniku lahko nakazujejo prejemki (npr. plača). Obrazci za prijavo plačilnih računov iz tujine se dobijo na portalu eDavki (gl. Dokumenti / Ostale vloge / DR račun).

2019-09-26T10:26:06+00:00 september 26th, 2019|Finance|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.