Končni rok za oddajo davčnega obračuna in letnih poročil bo najverjetneje 31. maj 2020

Obveščamo vas, da je Vlada na včerajšnji seji (17.3.2020) določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju. Z njim bo davčnim zavezancem v teh razmerah omogočila lažje izpolnjevanje davčnih obveznosti. Med drugim so predvideni naslednji ukrepi:

  • rok za predložitev davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti in davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb ter za oddajo letnih poročil Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve se podaljša – končni rok za oddajo naj bi bil 31.5.2020 (za leto 2019)
  • rok za sestavo informativnega izračuna dohodnine se podaljša na 30.6.2020 – davčni zavezanci, ki ne bodo prejeli informativnega izračuna dohodnine do 15.7.2020, bodo morali vložiti napoved za odmero dohodnine najkasneje do 31.8.2020.

 

O potrditvi zakona s strani Državnega zbora vas bomo pravočasno obvestili.

2020-03-18T08:50:19+00:00 marec 18th, 2020|Računovodstvo|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.