Kje in kako preverim veljavnost identifikacijske številke za DDV kupca?

Veljavnost identifikacijskih številk za DDV slovenskih davčnih zavezancev lahko preverimo po seznamih davčnih zavezancev objavljenih na spletni FURS na povezavi TUKAJ.

Za davčne zavezance iz držav članic EU pa lahko veljavnost identifikacijske številke za DDV preverimo preko spletne povezave TUKAJ.

Preko navedenih povezav lahko pridobimo informacijo o tem, ali je določena davčna številka trenutno veljavna za namene DDV, preverimo pa lahko tudi naziv in naslov davčnih zavezancev iz večine držav članic EU.

Veljavnost identifikacijske številke za DDV posameznega davčnega zavezanca, predvsem za zavezance iz Nemčije in Španije, ki ne omogočata preveritve naziva in naslova na zgornjem elektronskem naslovu, pa lahko preverimo tudi na FURS, in sicer po:

  • elektronski pošti: durs@gov.si
  • telefonu: 01 478 27 91 

 

 

Vir: FURS

2019-11-20T14:15:31+00:00 november 20th, 2019|Blog|

POMEMBNO OBVESTILO ZA NAŠE STRANKE IN PARTNERJE

Spričo zaostrene javno-zdravstvene situacije v državi zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV -2), se vse več strank na nas obrača z vprašanji glede (nemotenega) zagotavljanja naših storitev.

Na tem mestu želimo izpostaviti, da imamo v Uniji pripravljene vse potrebne protokole, s pomočjo katerih bomo lahko nemoteno zagotavljali vse naše storitve, ne glede na splošno situacijo v državi. Vsi zaposleni (vse službe znotraj podjetja) imajo v primeru, da bi bilo to potrebno, med drugim omogočeno delo od doma, slednje pa je ustrezno urejeno oz. usklajeno tudi s pristojnimi državnimi inštitucijami.

Zagotavljamo torej, da bo delo Unije še naprej potekalo nemoteno, vse storitve pa bodo zagotovljene skladno z utečenimi terminskimi plani.