Kakovost nad količino

Kakovost nad količino – preprost koncept – vendar v današnjem poslovnem okolju ustreza kot kvadrat v okroglo luknjo. Razlog za to, da je težko poudariti kakovost nad količino, je preprost – podjetja so ustanovljena, da bi čim prej zaslužila denar in na najvišji možni marži. Oblikovanje posameznih visokokakovostnih izdelkov je običajno drago in dolgotrajno, zato ga je potrebno prodati po veliko višjih, manj privlačni ceni, da bi bili dobičkonosni. Manjša kakovost dela, ki se hitro proizvede v tovarnah z časovno omejitvijo na izdelek, je bolj donosna, z višjimi maržami in nižjo, bolj privlačno ceno za potrošnike.

Vendar pa ne gre v celoti spregledati pomena kakovosti glede na količino. Če vaš izdelek postane znan po svoji slabi kvaliteti in slabe besede hitro zakrožijo po spletu, bo vaša celotna prodaja hitro upadla. Prav tako pa je pomembno, da vaš izdelek ni preveč poceni, saj se prav tako lahko z lahkoto izgubi v množici podobnih tujih izdelkov.

Kakovost nad količino – to je stara lekcija, ki jo preveč od nas zanemarja. Čeprav žrtvovanje prvega za slednje lahko prinese nekaj kratkoročnih dobičkov, boste hitro izgubili stranke, ki se ne bodo vrnile. Zahvaljujoč kakovostni količini boste povečali ugled vašega podjetja in povečali zvestobo izdelkom, kar bo dolgoročno ohranjalo vaše poslovanje.

Na Uniji XS stremimo k temu, da je kakovost vedno na prvem mestu.

UnijaXS – vi delate svoj posel , mi skrbimo za ostalo – računovodstvo, davčno, pravno in poslovno svetovanja na enem mestu.

2019-02-20T09:43:36+00:00 februar 20th, 2019|Blog|