6 znakov, da je lahko čas, da poskusite prostore za skupno delo (coworking)

Za nekatere lastnike malih podjetij je delo od doma raj. Obstaja večja fleksibilnost dela, pisarniški stroški so močno zmanjšani in dnevne vozovnice postajajo stvar preteklosti.

Kaj pa, če se vam zdi, da delo doma ni ravno optimalna rešitev? Nezmožnost koncentracije, stalni pritisk motečih gospodinjskih opravil in splošno nezadovoljstvo z vašim delovnim okoljem so le nekateri izzivi, s katerimi se lahko srečujete, ko delate od doma vsak dan.

Tukaj so znaki ki opozarjajo, da je morda čas za spremembo.

  1. Nimate prostora za namenski delovni prostor doma

Nekateri lastniki podjetij lahko napolnijo svoje domače pisarne z več pisalnimi mizami, monitorji in omaricami. Če pa nimate prostora za pisarno, pa je delo od doma morda manj privlačno. Delo v kuhinji ni idealno, če odgovarjate na e-pošto v senci kupa jedi. Pomemben klic s stranko je odličen v udobju vaše dnevne sobe, vendar bi lahko bil resno zmoten, če bi med pogovorom ponesreči stopili na Lego kocko.

Izbira pravega delovnega prostora vam bo dala prostor in zmogljivosti, ki jih potrebujete za vaše najboljše delo – ustrezno pisalno mizo, hiter internet, urejeno okolje – in hkrati omogočila, da bo vaš dom spet prostor za počitek in rekreacijo.

  1. Pogrešate socialne vidike obkroženosti s kolegi

Medtem ko nekateri samostojni podjetniki ugotavljajo, da je njihovo družabno življenje obogateno z delom od doma, z rednimi jutranjimi kavami in konferencami, ki dopolnjujejo njihov družbeni koledar, drugi menijo, da je to samotnejša izkušnja.

Glede na vrsto posla, ki ga izvajate, se lahko na delovnem mestu lahko zanašate na naključna srečanja, pa naj bo klepet s sodelavci na odmorih za kavo ali skupna kosila. Če pa delate od doma, se počutite, kot da ste v kokonu in da vaš socialni metulj hrepeni po interakciji z ljudmi.

  1. Želite si več možnosti za mreženje

Čeprav je za lastnike malih podjetij veliko priložnosti za povezovanje, se mnogi borijo, da bi našli čas, da se udeležijo namenskih dogodkov izven delovnega časa. Povezovanje v prostor za skupno delo ponuja bolj časovno učinkovit in organski način povezovanja z drugimi lastniki podjetij.

Ne pozabite, da mreženje ne pomeni vedno srečanja z novimi strankami. Na delovnem mestu lahko srečate nekoga, ki ima veliko vpogleda v vašo industrijo ali pa kakšno drugo koristno informacijo.

  1. Obupano si želite spremembe delovnega okolja

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih boste morda želeli spremeniti svoje delovno okolje. Morda delate v službi, ki zahteva, da ste ustvarjalni, in vas vaša hiša ne navdihuje. Ne glede na to, zakaj vam trenutno delovno okolje v vašem domu ne odgovarja, lahko urejen in produktiven prostor za skupno delo prinese navdih, ki ga potrebujete.

  1. Vas privlačijo ugodnosti, ki jih ponujajo krajevni prostori za skupno delo

V prizadevanju, da bi pritegnili več uporabnikov, so številni prostori za skupno delo zelo sodobno in bogato opremljeni. Na primer, danes skupinski prostori ponujajo svojim strankam brezplačne kave, vstop na brezplačne dogodke, popuste v lokalni telovadnici, uporabo prostora za sestanke, itd.

  1. Priporočilo za dobrega računovodja

Morda med pogovorom v skupnem delovnem prostoru hitro beseda nanese tudi na računovodstvo in vam kdo priporoči ravno Unijo XS.  V podjetju Unija XS namreč skušamo pomagati lastnikom podjetij doseči njihove cilje, tako da pomagamo odstraniti ovire na poti do uspeha in sprostimo potencial njihovim zamislim in konceptom.

UnijaXS – vi delate svoj posel , mi skrbimo za ostalo – računovodstvo, davčno, pravno in poslovno svetovanja na enem mestu

2019-04-15T11:06:19+00:00 april 15th, 2019|Blog|