5 načinov, kako lahko majhna podjetja pomagajo rešiti planet

Čas poletnih dopustov je idealna priložnost, da naredite plan, kako bi lahko v prihodnje poslovali bolj ekološko. Nihče ni premajhen, da bi lahko naredil spremembo in veliko lahko storimo v vsakdanjem življenju, da zmanjšamo svoj vpliv na planet. Kot lastnik malega podjetja – in svoj šef – imate nekaj dodatnih priložnosti za pomoč okolju.

  1. Brezpapirno poslovanje

Za vodenje podjetja potrebujemo veliko dokumentov, zlasti ko gre za upravljanje vse administracije. Dobra novica je, da danes obstaja veliko načinov za zmanjšanje uporabe papirja s prehodom na digitalna orodja in storitve. Na primer, s prehodom na računalniško programsko opremo za mala podjetja boste lahko shranili vse svoje finančne zapise, izvajali plačilne liste in digitalno pošiljali svoje davčne napovedi. Ne samo, da boste prihranili veliko papirja, ampak vam bodo prihranili tudi veliko časa in stresa!

  1. Opustite vožnjo z avtom

Če delate od doma, je verjetno, da ste že znatno zmanjšali onesnaževanje okolja, ko ste iz urnika izločili dnevne vozne poti. Dodatna prednost dela zase je, da imate možnost načrtovali svoje sestanke tako, da se izognite dnevnim prometnim konicam. Še bolje, zakaj ne bi pustili avtomobila doma in se odpravili na avtobus, s kolesom ali peš?

  1. Ne kupujte v naprej pripravljene hrane v embalaži in uživajte v domačih kosilih

Če delate od doma, razmislite o tem, da kar najbolje izkoristite udobje vaše kuhinje in si vsak dan pripravite kosilo doma. Če delate iz pisarne ali delovnega prostora, vam bo malo več načrtovanja omogočilo, da preskočite pakirana pripravljena kosila in se odločite za okusna, domača kosila. Če jeste na poti, poskusite vzeti s seboj svojo posodo za hrano ali pijačo.

  1. Izboljšajte recikliranje vašega podjetja

Ne glede na to ali želite izboljšati svoja prizadevanja za recikliranje ali ste šele začeli, je ločevanje odpadkov en ključnih elementov za pomoč okolju. Namestite si v svoje delovno okolje ločevalne zaboje za smeti in ločujte pravilno.

  1. Nadomestite plastiko za enkratno uporabo s trajnostnimi alternativami

Ena največjih težav, s katerimi se danes soočamo, je plastično onesnaženje, saj traja tudi do 500 let, da se plastika popolnoma razgradi. Kot lastnik malega podjetja in potrošnik bi lahko razmislili o zmanjšanju uporabe plastike za enkratno uporabo, kjer le lahko. To lahko pomeni izogibanje neobnovljivim materialom, kadar je to mogoče, ali izbiro dela s trajnostnimi dobavitelji in proizvodi.

Upoštevanje teh majhnih sprememb vam lahko pomagala narediti veliko razliko. Tudi na Uniji XS se zavedam pomena našega planeta in se trudimo poslovati čimbolj ekološko.

2019-07-15T08:44:17+00:00 julij 15th, 2019|Blog|